Fond Ferid Galijašević

Prva generacija diplomanata na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, nakon uvođenja bolonjskih principa, na Odsjeku za mašinski proizvodni inženjering, smjer: Proizvodne tehnologije, automatizacija i robotika, stasala je ak.2010/11 godine. Među njima, kao najvredniji i najbolji istakao se Ferid Galijašević sa ostvarenom prosječnom ocjenom 9.26 tokom cjelokupnog studija. Za postignuti uspjeh odlikovan je zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu. Uz to, Ferid je bio dobar drug, omiljen među svojim kolegicama i kolegama, uvijek spreman pomoći.

Nažalost, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 22.04.2016 godine tragično je prekinut život ovog vrijednog i plemenitog mladića.

Cijeneći želju svoga sina da nesebično pomaže drugima, roditelji Ferida Galijaševića, osigurali su sredstva za fond za stipendiranje i nagrađivanje studenata. Mašinski fakultet u Sarajevu je odlučio da iz ovog fonda svake godine budu novčano nagrađeni najbolji student I cikusa studija i najbolji student II ciklusa studija Mašinskog fakulteta.

Tabela sa nagrađenim studentima (PDF)


   VRH  

Copyright © 2020 MEF. All rights reserved | Developed by SB